päihteetön päivä- ja iltatoiminta

Päiväkeskustoiminta on kaikille avointa, mutta se on kohdennettu erityisesti asunnottomille, päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, päihteitä ongelmallisesti käyttäville, vähävaraisille, syrjäytyneille, pitkäaikaistyöttömille ja yksinäisyyttä kokeville ihmisille. Toiminnallamme haluamme auttaa erityisesti heitä, jotka ovat yhteiskunnassamme heikoimmassa asemassa.

Päiväkeskustoiminnan tavoitteena on viettää päivä selvinpäin tekemisen ja toiminnan kautta. Siniristille ovat tervetulleita kaikki iästä, sukupuolesta, elämäntilanteesta- ja katsomuksesta huolimatta. Olet tervetullut Siniristille juuri sellaisena kuin olet.

Päivä- ja iltatoiminnan aikana Siniristillä voi viettää aikaa sekä hoitaa päivittäisiä asioita, kuten ruokailla, lukea kirjoja ja päivän lehtiä, katsoa televisiota, hoitaa nettiasiointia, tulostaa ja ladata kännykkää. Torstaisin on mahdollisuus saunomiseen, peseytymiseen ja pyykin pesemiseen. Siniristillä voi vain myös olla ja levätä tai lämmitellä kahvikupposen äärellä. Uudessa lepohuoneessamme väsyneet asiakkaat voivat nukkua. Autamme asiakkaitamme elämän ongelmatilanteissa ja virastoasioiden hoitamisessa. Toimintamme on matalan kynnyksen toimintaa.

Järjestämme erilaista ohjattua virkistys- ja ryhmätoimintaa toiveiden ja resurssien mukaan. Maksuton virkistystoiminta on pääsääntöisesti suunnattu heille, joilla ei ole muuten varaa ja mahdollisuutta virkistäytymiseen. Järjestämme perinteisesti kevät- tai syysretkiä, erilaisia tapahtumia, juhlia sekä virkistyspäiviä. Entistä enemmän panostamme myös yhteiskunnalliseen vaikuttamistyöhön erityisesti asunnottomuuden ja päihde- ja mielenterveysongelmien parissa.

Ev. lut. seurakunnan aamunavaukset järjestetään kuukausittain. Siniristillä toimii myös vapaaehtoinen parturi noin kahden kuukauden välein sekä vapaaehtoinen sairaanhoitaja joka antaa asiakkaille terveysneuvontaa. Asiakkaiden käytössä on myös vaatehuone, josta voi ottaa lahjoitusvaatteita. Asiakkaille jaetaan myös maksuttomia hygieniatarvikkeita hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Hygieniatarvikkeita saadaan hankittua yhteistyössä eri toimijoiden sekä yksityisten lahjoittajien kanssa.

Ruokailutila

Oleskelutila ja asiakkaiden toimistopiste